Kleding bedrukken met emblemen of logo's

Sublimatie bedrukte emblemen goedkoop en snel besteld

sublimatie bedrukte emblemen logo's kleding
 • Eigen ontwerp, veel formaten en alle kleuren mogelijk
 • Bevestiging dmv lijmlaag, opnaaien, vaststikken, klittenband
 • Gratis en snel vrijblijvende offerte en werktekeningen
 • Gratis hulp bij opmaken eigen logo's, emblemen, badges, patches
 • Super goedkoop door vlijmscherpe tarieven
 • Top kwaliteit en uitgebreide service

Ja, ik wil snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder alle gegevens zo goed mogelijk in en je ontvangt een offerte plus werktekening.
Wil je ook een bestand van een andere type aanleveren, of andere informatie of meer of grotere bestanden?
Dat kan heel eenvoudig door een reply te sturen op de e-mail die je straks ontvangt.

Contactgegevens
Voornaam *
Achternaam *
Ik ben of vertegenwoordig *
Naam bedrijf, vereniging of groep
E-mailadres *
Naam
Telefoonnr *
Straat *
Huisnr *
Postcode *  
Woonplaats
Vul tevens land in indien Land = Overig
*
Land *
Wijzigen in account?
Klik hier indien aflevering op ander adres
Offerte aanvraag
ProductBedrukte emblemen
Aantal stuks*
Datum benodigd
Levertijd 2 a 3 wk, in overleg is spoedlevering mogelijk.
*
Hoogte (cm)
Breedte (cm)
Toelichting
Bestand met ontwerp *
(* is verplicht)
Je gegevens zijn veilig.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag om het antwoord wel of niet te tonen.

Wat kan ik precies op deze offerte aanvraag pagina?


Op welke manieren kan kleding bedrukt worden met mijn eigen embleem of logo?

Bedrukte emblemen, logo's, patches, badgesAfhankelijk van de soort te bedrukken kleding of ander textiel en de gewenste snelheid en omvang van levering maken we gebruik van 4 verschillende druktechnieken:

DTF druktechniek

DTF, oftewel Direct To Film, is een digitale druktechniek die wordt gebruikt in de textielindustrie om ontwerpen (bijvoorbeeld logo's en emblemen) rechtstreeks op een speciale folie (film) af te drukken, die vervolgens op stof kan worden overgebracht.
DTF-druk heeft als voordelen hoge kwaliteit en duurzaamheid van de prints, levendige kleuren (full colour), fijne details, de snelheid waarmee deze techniek kan worden toegepast en de mogelijkheid om op een breed scala aan stoffen te drukken, zoals katoen, polyester en denim.
Hieronder een beknopte uitleg van het DTF-drukproces:

 • Ontwerpcreatie: Het proces begint met het creëren of selecteren van het gewenste ontwerp dat op de stof moet worden afgedrukt.
 • Afdrukken op folie: Het ontwerp wordt digitaal afgedrukt op een speciale DTF-film met behulp van een speciale printer die geschikt is voor DTF-afdrukken. Deze printer gebruikt inkt op basis van een speciale formule die zich goed hecht aan de film.
 • Drogen: Na het afdrukken wordt de inkt op de film gedroogd of uitgehard om ervoor te zorgen dat deze goed blijft zitten en niet vervaagt tijdens het overdrachtsproces.
 • Voorbereiding van de stof: Terwijl de film droogt, wordt de stof voorbereid op het ontvangen van het ontwerp. Dit kan het verwijderen van onzuiverheden, het oprekken van de stof op een raamwerk of het aanbrengen van een speciale coating om de hechting te verbeteren, omvatten.
 • Overdracht: Zodra de film is gedroogd en de stof is voorbereid, wordt de film met het ontwerp op de stof geplaatst. Warmte en druk worden toegepast om de inkt van de film over te dragen op de stof. Dit proces staat bekend als sublimatie. De warmte zorgt ervoor dat de inkt op de film verdampt en doordringt in de vezels van de stof.
 • Fixatie: Na de overdracht wordt de stof meestal verder verhit om de inkt permanent te fixeren. Dit zorgt ervoor dat het ontwerp bestand is tegen wassen en langdurig gebruik.


DTG druktechniek

DTG betekent Direct To Garment, oftewel Direct op Kleding. Het is een moderne druktechniek die wordt gebruikt om ontwerpen rechtstreeks op kledingstukken af te drukken met behulp van gespecialiseerde printers.
Het DTG-proces biedt verschillende voordelen, zoals de mogelijkheid om gedetailleerde en kleurrijke (full colour) ontwerpen direct op kledingstukken af te drukken, zonder de noodzaak van zeefdruk of andere traditionele methoden.
DTG is een populaire keuze voor kleine oplages of gepersonaliseerde kleding, omdat het snel en kosteneffectief is. Het werkt het beste op 100% katoenen of katoen/polyestermix kleding, en kan worden gebruikt voor het maken van T-shirts, hoodies, petten, tassen, tshirts en meer.
Hieronder een beknopte uitleg van het DTG-drukproces:

 • Voorbereiding van het ontwerp: Het begint met het creëren of selecteren van het gewenste ontwerp dat op het kledingstuk moet worden afgedrukt. Dit ontwerp wordt vaak digitaal gemaakt met behulp van grafische software.
 • Voorbereiding van het kledingstuk: Het kledingstuk wordt voorbereid door het glad te strijken of te persen, zodat het een vlak oppervlak biedt om het ontwerp op af te drukken. Dit zorgt voor een betere kwaliteit en nauwkeurigheid van het gedrukte ontwerp.
 • Plaatsing van het kledingstuk in de printer: Het kledingstuk wordt in een speciale printer geplaatst die is ontworpen voor DTG-drukken. De printer maakt gebruik van inkjet-technologie en speciale inkt die geschikt is voor textielafdrukken.
 • Afdrukken van het ontwerp: Het ontwerp wordt direct op het kledingstuk afgedrukt met behulp van de DTG-printer. De printer verdeelt de inkt nauwkeurig op het oppervlak van het kledingstuk, waarbij de gewenste kleuren (full colour) en details worden gereproduceerd volgens het oorspronkelijke ontwerp.
 • Drogen en fixatie: Na het afdrukken moet de inkt op het kledingstuk worden gedroogd en gefixeerd om ervoor te zorgen dat het duurzaam en wasbaar is. Dit kan worden bereikt door het kledingstuk te verhitten met behulp van een warmtepers of een andere geschikte methode.


Zeefdruk techniek

Zeefdruk is een druktechniek die al lange tijd wordt gebruikt en is zeer populair vanwege zijn veelzijdigheid en de mogelijkheid om op verschillende materialen te drukken, waaronder textiel, kunststof, glas, metaal en papier.
Zeefdruk biedt mogelijkheden om levendige kleuren (full colour) en scherpe details te produceren, zelfs op donkere materialen. Het is een veelgebruikte techniek in de textielindustrie voor het bedrukken van kleding, zoals T-shirts, hoodies en posters.
Zeefdruk heeft als voordeel dat het mogelijk is om op vrijwel ieder materiaal te drukken en dat het resultaat een hoge dekkingsgraad heeft, waardoor de kleuren goed zichtbaar zijn en lang mooi blijven.
Daarnaast is het mogelijk om dikke inktlagen aan te brengen, waardoor een reliëf-effect ontstaat.
Een nadeel van zeefdruk is dat de productietijd relatief lang is en dat het minder geschikt is voor kleine oplages.
Hieronder een beknopte uitleg van het zeefdrukproces:

 • Voorbereiding van het ontwerp: Het zeefdrukproces begint met het creëren of selecteren van het ontwerp dat op het materiaal moet worden afgedrukt. Het ontwerp wordt omgezet in een transparante film of een ander geschikt medium.
 • Prepress: In deze fase wordt een zeefdrukraam gemaakt. Het zeefdrukraam bestaat uit een stuk fijn gaas dat is gespannen over een frame. Het gaas wordt meestal gemaakt van polyester, nylon of metalen draden. Het raam wordt vervolgens gecoat met een lichtgevoelige emulsie en gedroogd.
 • Belichting: De film met het ontwerp wordt boven op het zeefdrukraam geplaatst en blootgesteld aan licht. Het licht hardt de emulsie uit, behalve op de gebieden waar het ontwerp zich bevindt. Dit creëert een sjabloon op het zeefdrukraam.
 • Voorbereiding van de inkt: De juiste inkt wordt gekozen voor het te bedrukken materiaal. De inkt wordt gemengd om de gewenste kleur en consistentie te verkrijgen.
 • Drukken: Het zeefdrukraam wordt boven het materiaal geplaatst dat moet worden bedrukt. Vervolgens wordt de inkt op het zeefdrukraam aangebracht en met een rakel gelijkmatig over het gaas verdeeld. De inkt wordt door het open gedeelte van het sjabloon gedrukt en op het materiaal aangebracht, waarbij het gewenste ontwerp wordt gecreëerd.
 • Drogen en fixatie: Nadat het materiaal is bedrukt, moet de inkt drogen en uitharden. Dit kan worden bereikt door het materiaal op kamertemperatuur te laten drogen of door gebruik te maken van warmtelampen, ovens of andere droogmethoden. Hierdoor wordt de inkt permanent en duurzaam.


Sublimeren

Sublimeren is een druktechniek die wordt gebruikt om logo's en emblemen op specifieke materialen over te brengen met behulp van warmte en speciale inkt. Het sublimatie proces maakt gebruik van een chemische reactie waarbij de inkt direct van een vaste toestand naar een gasvormige toestand gaat, zonder eerst een vloeibare toestand te doorlopen.
Het sublimatie proces maakt het mogelijk om levendige en gedetailleerde afdrukken te produceren, met een lange levensduur en goede kleurechtheid. Het wordt vaak gebruikt voor het bedrukken van sportkleding, promotieartikelen, interieurdecoratie, banners en vlaggen, keramiek, metalen en andere materialen.
Het biedt hoge kwaliteit en duurzame opdrukken die bestand zijn tegen wassen en slijtage. Het is ook een veelzijdige druktechniek, die gebruikt kan worden voor het bedrukken van complexe ontwerpen, foto's en illustraties.
Belangrijk om op te merken is dat sublimatie druk alleen geschikt is voor materialen die sublimatie inkt kunnen opnemen, zoals polyester of een coating op polyesterbasis. Natuurlijke materialen zoals katoen zijn niet geschikt voor sublimatie druk, omdat de inkt niet kan sublimeren op deze materialen.
Hieronder een beknopte uitleg van het sublimatie drukproces:

 • Ontwerpcreatie: Het proces begint met het creëren of selecteren van het gewenste ontwerp dat op het materiaal moet worden overgebracht. Dit ontwerp wordt vaak digitaal gemaakt met behulp van grafische software.
 • Voorbereiding van de inkt en de drager: Speciale sublimatie inkt wordt gebruikt voor dit proces. Het ontwerp wordt afgedrukt op een drager, meestal sublimatie papier. Sublimatie- inkt bevat kleurstoffen die sublimeren bij verhitting.
 • Transfer: Het bedrukte sublimatie papier wordt op het materiaal geplaatst dat bedrukt moet worden, meestal textiel zoals polyester stof of coating op polyesterbasis. Het sublimatie papier wordt stevig tegen het materiaal gedrukt.
 • Verhitting: Het materiaal en het sublimatie papier worden samengeperst en verhit met behulp van een hittepers. De warmte zorgt ervoor dat de inkt op het papier sublimeren, wat betekent dat het rechtstreeks overgaat van een vaste toestand naar een gasvormige toestand.
 • Overdracht en fixatie: Tijdens het sublimatie proces gaat de inkt in gasvormige toestand en dringt het door in de vezels van het materiaal. Wanneer het materiaal afkoelt, verandert de gasvormige inkt terug in een vaste toestand en hecht het zich permanent aan de vezels van het materiaal. Dit zorgt voor een duurzame en wasbestendige afdruk.

Welke soorten kledingstukken kunnen bedrukt worden met mijn eigen embleem of logo?

PVC rubberen emblemen, logo's, patches, badgesBijna alle soorten kledingstukken kunnen worden bedrukt, afhankelijk van de beschikbare bedrukkingstechnieken en het materiaal van het kledingstuk:

 • T-shirts: Dit is een van de meest populaire kledingstukken om te bedrukken vanwege het grote bedrukkingsoppervlak op de voorkant, achterkant en soms mouwen.
 • Polo's: De meest gebruikte plekken zijn de borst of de rugkant van een polo.
 • Hoodies en sweaters: Meestal worden logo's, emblemen, badges, patches, slogans of afbeeldingen op de voorkant of achterkant van hoodies en sweaters gedrukt.
 • Jassen: Op jassen kunnen bedrukkingen worden geplaatst op de borst, rug, of zelfs op de mouwen.
 • Petten en hoeden: Bedrukking op de voorkant, achterkant of de zijkanten van de pet.
 • Sportkleding: Sportshirts, sportbroeken, trainingspakken en petjes ten behoeve van teamsporten en evenementen.
 • Schorten en sloven: Voor gebruik in restaurants, bars, cafés, eetcafés of als gepersonaliseerde cadeaus.
 • Werkkleding: Uniformen en bedrijfskleding met bedrijfslogo's, bedrijfsemblemen en namen.
 • Tassen: Tote bags, rugzakken en andere soorten tassen kunnen worden bedrukt met logo's, emblemen, badges, patches, slogans of afbeeldingen.
 • Broeken: Hoewel minder gebruikelijk kunnen broeken en leggings ook worden bedrukt.

Het is belangrijk om te onthouden dat het bedrukken van kleding met je eigen logo of embleem afhankelijk is van de bedrukkingstechniek en de specifieke eisen van het kledingstuk.
Sommige materialen lenen zich beter voor bepaalde druktechnieken dan andere, dus het is altijd het beste om eerst met ons te overleggen om te bepalen welke mogelijkheden er zijn voor het bedrukken van een specifiek kledingstuk.

Wat kost het sublimatie bedrukken van kleding?

Badstof vilten emblemen, logo's, patches, badgesDe kosten voor het sublimatie bedrukken van kleding kunnen variŽren op basis van verschillende factoren, waaronder het type kledingstuk, de hoeveelheid kleding die je wilt laten bedrukken, de complexiteit van het ontwerp, de kwaliteit van de gebruikte materialen, en de specifieke eisen van de leverancier. Hier zijn enkele aspecten die van invloed kunnen zijn op de kosten:

 • Type kledingstuk: T-shirts, polo's, hoodies, en andere kledingstukken kunnen verschillende prijzen hebben vanwege verschillen in materiaal, constructie en merk.
 • Ontwerpcomplexiteit: Het sublimatieproces maakt het mogelijk om gedetailleerde en kleurrijke ontwerpen te produceren. Echter, complexere ontwerpen met meer kleuren en details kunnen leiden tot hogere kosten vanwege de extra inkt en arbeid die nodig zijn.
 • Aantal kledingstukken: Over het algemeen geldt dat hoe groter de bestelhoeveelheid, hoe lager de kosten per kledingstuk. Leveranciers kunnen kwantumkortingen aanbieden voor grotere bestellingen.
 • Kwaliteit van de kleding en inkten: Hoogwaardige kledingstukken en inkten kunnen duurder zijn, maar ze kunnen ook een betere duurzaamheid en kwaliteit van de bedrukking bieden.
 • Extra's: Extra opties zoals speciale afwerkingen, aanpassingen, of verpakkingsmogelijkheden kunnen extra kosten met zich meebrengen.
 • Locatie en leverancier: Prijzen kunnen variŽren afhankelijk van de locatie van de leverancier en hun tarieven.

Om nauwkeurige prijsinformatie te krijgen kun je het beste hierboven een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor sublimatie drukwerk, badges of patches op basis van je specifieke vereisten.

Wat is de kwaliteit van de kleding?

Naast de druktechniek is natuurlijk ook de kwaliteit van de kleding zelf belangrijk.
Om een perfecte combinatie te verkrijgen werken wij met verschillende merken zodat je altijd de optimale kwaliteit van bedrukte kleding krijgt die het beste past bij de stijl van jouw bedrijf, vereniging, team of groep.
Oftewel, onze expertise in druktechnieken en materialen staat garant voor perfect bedrukte kleding met een lange levensduur.